PRELIMINARY AGENDA

Draft RITA Schedule for Scientific Sessions

Summary

64 oral presentations (12 min+3 min for questions) in 11 sessions

1 poster session (60 min) – posters will be on display for entire conference, one session with presenters stationed at their posters

Session topics:

  • Pathogenesis

  • Epidemiology and Surveillance

  • Human Rabies and Prophylaxis

  • Diagnostics

  • Vaccines and Antivirals

  • Bat Rabies

  • Wildlife Rabies

  • Domestic Animal Rabies

  • Rabies Control

  • Other (to be decided, depending on what abstracts are received)

2 Roundtable Panel Discussions (60 min) + 2 Roundtable Panel Discussions (90 min) (total of 4):

Roundtable Topics:

Challenges in skunk rabies control (Chair, Dr. Amy Gilbert, USDA)

Rabies in the North (Dr. Patrick Leighton, University of Montreal)

Advances in the understanding of rabies pathogenesis (Dr. Zhen Fu, University of Georgia)

Human post-exposure prophlyaxis – regimens and biologicals (Dr. Charles Rupprecht, Wistar Institute)

NB. Placement of sessions and roundtables will be determined after Abstract submission is closed.

Monday, Oct 23rd

9:00-9:30 Welcome and George M. Baer Latin American Investigator Award presentation

9:30 – 10:30 4 presentations or 60 min Roundtable

10:30 – 11:00 coffee break

11:00 – 12:30 6 presentations or 90 min Roundtable

12:30 – 2:00 lunch break

2:00 – 3:30 6 presentations or 90 min Roundtable

3:30 – 4:00 coffee break

4:00 – 5:30 6 presentations or 90 min Roundtable

Tuesday, Oct 24th

8:00 – 9:30 6 presentations or 90 min Roundtable

9:30 – 10:00 coffee break

10:00 – 11:30 6 presentations or 90 min Roundtable

11:30 – 1:00 lunch break

1:00 – 2:30 6 presentations or 90 min Roundtable

2:30 – 3:30 poster session with coffee break

3:30 -4:30 4 presentations or 60 min Roundtable

Evening Gala event (dinner and fund-raising auction)

Wednesday, Oct 25th

9:00 – 10:30 6 presentations or 90 min Roundtable

10:30 – 11:00 coffee break

11:00 – 12:30 6 presentations or 90 min Roundtable

12:30 – 2:00 lunch break

2:00 – 3:30 6 presentations or 90 min Roundtable

3:30 – 4:00 coffee break

4:00 – 5:30 6 presentations or 90 min Roundtable ROUNDTABLE

Thursday, Oct 26th

8:00 – 9:30 6 presentations or 90 min Roundtable

9:30 – 10:00 coffee break

10:00 – 11:30 6 presentations or 90 min Roundtable

11:30 – 1:00 lunch break

1:00 – 2:00 4 presentations or 60 min Roundtable

2:00 – 2:30 closing ceremonies